Продавець МЕДТЕХНІКА ZENET-ДНІПРО - Медичне та масажне обладнання розвиває свій бізнес на Prom.ua 14 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
1389 відгуків
+380 (68) 990-43-93
+380 (95) 887-51-11
+380 (98) 779-87-10
+380 (98) 297-25-55
МЕДТЕХНІКА ZENET - Товари для здоров'я, затишку та комфорту
Кошик

Озонування при зберіганні продуктів харчування

Озонування при зберіганні продуктів харчування

Озонування при зберіганні продуктів харчування

Озонатор повітря знижує забрудненість повітря і обладнання, усуває неприємні запахи, збагачує повітря киснем.

Застосування озонатора повітря для знезараження місць зберігання продуктів питтания, а також самих продуктів харчування дозволяє:

  • знищити цвіль і бактерії, що викликають псування продукції;
  • уникнути застосування хлоросодержащих речовин та вологої обробки;
  • значно збільшити термін зберігання продуктів без втрати їх свіжості і високих поживних якостей;
  • обробка озоном приміщень з характерним запахом дає виражений дезодоруючий ефект;
  • обробка підвальних і складських приміщень змушує щурів і мишей залишати їх внаслідок високої чутливості цих тварин до озону.

Використання озонатора повітря при обробці холодильних камер:

Знезараження холодильних камер за допомогою озонатора позбавить Вас від розморожування і застосування хлоросодержащих речовин, а також інших коштів «мокрою» дезінфекції. озонування повітря
озонування повітря Озонування холодильних камер дозволяє за час менше однієї години позбавитися від запаху продукції при перезакладка камери.В результаті такої обробки дезінфікується все допоміжне обладнання камер: піддони, решітки, гаки тощо

 

Використання озонатора повітря при обробці продуктів харчування:

озонування повітря При щоденній обробці озоном 4-6 мг/мЗ овочів і фруктів терміни їх зберігання збільшуються в два рази. Озон в концентрації 1-3 мг/мЗ надає позитивний консервуючий ефект і збільшує строки зберігання різних видів фруктів, ягід і овочів.

Рекомендації застосування озону для деяких видів овочів і фруктів

Продукт Концентрація озону в повітрі сховища МГ/М3 Тривалість одноразового озонування (годину) Періодичність озонування Температура °С відносна вологість, %
картопля 12- 14 3-6 щомісяця 2-4 85-90
капуста 5-6 4 через добу 0-1 90-95
яблука 4-6 3-4 щодня 2-4 90-95
суниця 4-6 безперервно щодня 2-4 90-95
виноград 4-6 3 щодня 2-4 90-95
Обробка озоном камери, загруженой м'ясом, значно підвищує якісні показники м'яса. озонування повітря
озонування повітря Періодичне озонування батонів п/к ковбас у процесі сушіння по 3 години на добу протягом 5 діб з концентрацією 10-25 мг/мЗ чинить інгібуючу дію на мікро-флору.

Вплив озону на якість м'яса

Характеристика м'яса Обробка озоном при концентрації 8-10 мг/мЗ
60 хв.(озон) (після дозрівання м'яса) Контроль без обробки озоном
Максимальний термін зберігання,дн 18 10
Втрата маси за вироби 7,6 10,9
Колір тушок Світло-жовтий Жовтий
Запах м'яса Властивий свіжому м'ясу Затхлый, гнилостный
Нежность мяса до хранения, мм: грудная мышца 3,15 2,91
Нежность мяса до хранения, мм: ножная мышца 1,45 1,94
Нежность мяса после хранения, мм: грудная мышца 2,91 2,75
 
Нежность мяса после хранения, мм: ножная мышца 1,12 150
Бактериальная загрязнённость, колоний в 1 мл смыва: до хранения 987 864
Бактериальная загрязнённость, колоний в 1 мл смыва: после хранения 65 736

Обработка продуктов питания озонированной водой эффективно используется для увеличения их срока хранения.

Применение озонирования в молочной промышленности

озонирование воздуха Обеззараживание производственных емкостей и технологического оборудования существенно влияет на качество молочных продуктов.
Применение озона позволяет в кратчайший срок обеспечить санитарные нормы предприятия молочной промышленности, при этом озонирование является более экономичным методом, чем традиционные (тепловая и химическая дезинфекция). озонирование воздуха

С помощью озонатора воздуха проводится дезинфекция и стерилизация:

  • воздуха в производственных помещениях молокозаводов;
  • помещений заквасочного отделения и отделения пересадки кефирных грибков;
  • помещений вспомогательных служб предприятий;
  • складських приміщень та холодильних камер;
  • обладнання для виробництва сметани та сиру;
  • обладнання сироробних цехів;
  • обладнання для доїння корів, молочних насосів;
  • пастеризаторов;
  • резервуарів-охолоджувачів для зберігання молока, ванн для сметани, бідонів, автомобільних цистерн;
  • технологічних ємностей і трубопроводів і т. д.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner